22. sep: Elanders Norge - Codling sport 5-5 (3-2)
31. aug: Codling sport - Hewlett Packard 0-3
26. aug: Se & Hør - Codling sport 7-1 (6-1)
18. aug: Codling sport - El Tele Øst 1-4
21. juni: Scandicon Byggeteknikk - Codling sport 2-2
10. juni: Codling sport - Aker sykehus 2-7 (1-4)
31. mai: Norske Systemakitekter - Codling sport 6-2 (2-1)
26. mai: Codling sport - PA Consulting 15-1 (6-1)
12. mai: Eriks Salong - Codling sport 2-4 (2-2)
  3. mai: Codling sport - Softnet 5-1 (3-0)

Terningkast 3 Travern - Codling sport 1-13 (1-3)

12. oktober 1999 kl 17.00 Ekeberg

Mål: 1-0, 1-1 A. Krokan, 1-2 K. A. Hundstad, 1-3 Hundstad, 1-4 Syver, 1-5 E. Rolstad, 1-6 Krokan ?, 1-7 Rolstad, 1-8 Rolstad, 1-9 Rolstad, 1-10 G. Jøingsli, 1-11 A. Fismen, 1-12 Fismen, 1-13 Jøingsli
Codling sport: E. Rolstad (keeper 1. omgang), L. Christensen (keeper 2. omgang), A. Krokan, S. Andresen, A. Fismen, K. A. Hundstad, G. Jøingsli, Syver Rafgård Jøingsli
Banens Beste:
Dommer: Bra. Gjorde også et forsøk på å rekruttere Codlings eminente spillere til dommerstanden. Vi tok tenkepause.
Travern: Hederlig innsats tross tallmessig underlegenhet. 1 gal spiller.
Publikum: Nei

Årets siste
Codling vant klart i en noe slapp kamp på tampen av sesongen.

Kampen fikk en litt tafatt åpning fra Codlings side, og Travern gikk faktisk opp i en 1-0 ledelse på tross av at de spilte i undertall fem mot sju. Selv om Codling etter hvert fikk summet seg og kunne gå til pause med en 3-1 ledelse, var 1. omgang direkte svak.

Etter pause festet Codling grepet, og trillet inn en del mål. Det var et helt annet samspill i laget, men vi skal ikke glemme at Travern var to mann mindre og hadde svidd av mye av kreftene sine i 1. omgang.

-------------------------------------------------------------------
Terningkast 5 Elanders Norge - Codling sport 5-5 (3-2)

22. sept 1999 kl 18.10 Tveita Idrettsplass

Mål: 0-1 K. A. Hundstad, 1-1, 1-2 E. Rolstad, 2-2, 3-2, 4-2, 4-3 Hundstad (str.), 4-4 Rolstad, 4-5 P. C. Tyldum, 5-5
Codling sport: S. Andresen (keeper), G. Larsen, R. Kleiven, Stimo Christensen, E. Rolstad, P. C. Tyldum, K. A. Hundstad
Banens Beste: E. Rolstad
Dommer: god
Elanders:
Publikum: 1

Årsbeste
Codling sport gjennomførte utvilsomt årsbeste i styggregnet på tveitagjengen.

Særlig imponert ble vi av Per Christians comeback; finter og dragninger satt som de skulle og på tross av at vi ved enkelte anledninger så en dragning for mye utrettet tumpi store ting igår. Knut arild var en konstant trussel i sin spissposisjon og eivind la ned kilometer på kilometer med svette, blod og sånn. På toppen av det hele var det en samhandling disse tre spillerne imellom som mangler sidestykke i codlings historie. Det var tydelig at guttene følte at de nå virkelig spilte for codling.

Bacrekken (geir, ragnar og stimo)spilte jevnt godt, men slet noe med organiseringen i kritiske faser av spillet.

Bakerste skanse var nok en gang den villige målmann sno. Etter en slett førsteomgang benyttet han pausen til å hente motivasjon og psyke nok til å gjennomføre en nær sagt perfekt 2, omgang. Vi telte flere klasseredninger (med hendene) og utrusninger av verdensklasse. Sno skal dessuten ha ros for ikke å stå i mål (slik mange gjør det på fagerborg).

Det bør tilføyes at stemningen på tveita var meget god og at vi møtte et sportslig lag og en god dommer.

Tilskuer; 1 kvinne fra hjemmelaget

Alt ialt; dette var moro og vi var gode. -------------------------------------------------------------------

Mål: 0-1, 0-2, 1-2 E. Rolstad, 1-3, 1-4
Codling sport: A. Krokan, E. Rolstad, G. Larsen, K. A. Hundstad, S. Andresen, T. H. Sundgot, T. Rafgård
Banens Beste: G. Larsen
Dommer: Nei
El Tele Øst:

"Fytti hælvete gutter !" (oppsummert av Hjemmesitter Christensen)
Høstsesongen startet langt under pari for Codling sport.

Referatet fra kampen finnes i to varianter;
en kort versjon og en lang versjon.

Kort kampreferat:
Codling sport tapte 1-4 for El Tele Øst i går.

Langt kampreferat:
Larsen var banens beste. -------------------------------------------------------------------

Terningkast 3 Scandicon Byggeteknikk - Codling sport 2-2

21. juni 1999 kl 18.10 Rommensletta

Mål: 1-0, 2-0, 2-1 E. Øvensen, 2-2 A. Krokan
Codling sport: A. Krokan (keeper), G. Larsen, L. Christensen, S. Andresen, T. Rafgård, P. C. Tyldum, K. A. Hundstad, G. Jøingsli, E. Øvensen, R. Kleiven
Dommer:
Scandicon:
Publikum:

Et heldig poeng
Codling kjempet seg til et ufortjent poeng mot et ganske velspillende dansk lag.

Codling hadde store problemer med å sentre, drible og skyte, og framsto sånn sett som nybegynnere. Til tider var det rett og slett pinlig. Eirik scorte det førtste målet for Codling, redusering til 1-2, etter et vakkert angrep (det eneste ordentlige angrepet vi hadde hele kampen). Krokan scoret det andre på langskuddlompe.

Høydepunkt: Andresens raseriutbrudd midt i første omgang, etter enda en sleivpasning fra Codlings side, og danskens kommentar: "Er du ved at blive fuldkomment forrykt ?"

Men kjempingen var det ingenting å si på i andre omgang.

Terningkast 3 Codling sport - Aker sykehus 2-7 (1-4)

10. juni 1999 kl 18.10 Voldsløkka

Mål: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 K. A. Hundstad, 1-4, 2-4 G. Jøingsli, 2-5, 2-6, 2-7
Codling sport: Ø. Hærem (keeper), E. Rolstad, A. Krokan, G. Larsen, P. C. Tyldum, K. A. Hundstad, G. Jøingsli
Banens Beste: Ø. Hærem
Dommer: Meget god
Aker sykehus: Ok lagspill, en klassespiller (nr. 2), og en usportslig og usympatisk keeper som fant det for godt å drøye tida da de ledet 6-2 (!)
Publikum: Yngvar (etter hvert)

Nytt tap
Codling gikk i ettermiddag på en ny smell. 2-7 ble sluttresultatet i en kamp som i én omgang ble spilt med en mann for lite.

Det var lite orange å se på Voldsløkka kl. 18.10 i dag. Rett før kampstart hadde fire spillere trukket på seg den tradisjonsrike Codling-drakta, mens to(!) grønnkledde kjempet om å stå i mål. Den ene lot seg overtale til å trekke på orange, og Codling var klare til kamp.

I mål sto den gamle keeperkjempen Ø. Hærem, delvis restituert etter en langvarig skade. Og han sto godt, så godt at han ble kåret til BB. Og alle utespillerne gjorde også jobben sin: Larsen med stødig back-spill, ofte i undertallssituasjoner, Krokan involvert i litt av hvert, både her og der, som spilleopplegger og langskytter, Hundstad alltid på løp mot motstandernes mål, Tyldum med dragninger både til høyre og venstre og Rolstad mer involvert i spillet enn på lenge. Men uttelling for innsatsen fikk de ikke. Da Aker gikk opp til både 1 og 2 og 3-0 var det ikke spillemessig rettferdig.

Men med redusering og et Codling-lag som ikke hadde gitt opp var det fortsatt håp. Og da Jøingsli dukket opp med "null hull" i slutten av første omgang var det nok noen som tenkte tilbake på den legendariske kampen mot Tele 2 på Rommen i fjorårssesongen da han som like seint ankommet fylte den siste plassen og banket inn 4 mål og seier.

Men ikke denne gangen. Codling hadde tappet seg for krefter i første omgang, og selv om Jøingsli reduserte til 2-4 da han fikk ballen servert på et sølvfat fra Hundstad i Codlings peneste angrep, var slaget likevel tapt. Med 2-5 falt Codling delvis sammen, og seieren til Aker var ikke truet resten av kampen.

Terningkast 2 Norske Systemarkitekter - Codling sport 6-2 (2-1)

31. mai 1999 kl. 18.10 Bølerbanen

Mål: 0-1 T. H. Sundgot, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 S. Andresen, 4-2, 5-2, 6-2
Banens Beste: S: Andresen
Codling sport: E. Rolstad (keeper), T. Rafgård, A. Krokan, S. Andresen, L. Christensen, A. Fismen, T. H. Sundgot, K. A. Hundstad, P. C. Tyldum, R. Kleiven
Norske Systemarkiteter: Glitrende hodespill, tette markeringer og ellers godt lagspill.
Publikum: Ingen

Sesongens første tap
Så er det bare å konstatere sesongens første tap for Codling Sport. Kampen var jevn lenge, men Codling sprakk til slutt ganske kraftig og var i grunnen sjanseløse det siste kvarteret. Uten å dvele for lenge ved nederlaget kommer det her en stikkordsmessig oppsummering:

Stillingen ved pause var 1-2. Codling var inne i kampen og hadde brent en bråte digre målsjanser før sidebytte. Nosy scorte på sine to sjanser. Begge på praktfulle headinger. Stillingen 17 minutter før full tid var 2-3. Snorre hadde redusert på et nydelig langskudd og håpet reiste seg i Codlingleiren. I stedet for å legge et massivt press på Nosy valgte Codling å satse på farlige dribleraid på egen halvdel og dårlig oppdekking i forsvar. Lufta gikk ut på balkongen og tre mål sildret inn bak Rolstad. Det kunne lett blitt flere hvis han ikke hadde opptrådt fryktløst i en mot en og to situasjoner da hele forsvaret var i angrep uten ball.

Under pari: Lars, Torstein, Ragnar, Knut Arild, Anders, Pekka
Pari: Tor Henning, Eivind, Andreas
Pari pluss: Snorre

Codlings bestemannspreime går altså til S. Andresen som utmerket seg med hardt arbeid og et mål på et ellers grått og tamt lag.

Norske Systemarkitekter - Codling sport 6-2

Terningkast 3 Codling sport - PA Consulting 15-1 (6-1)

26. mai 1999 kl. 18.10 Voldsløkka 2

Mål: 1-0 E. Øvensen, 2-0 A. Krokan (x), 3-0 P. C. Tyldum, 3-1, 4-1 Tyldum, 5-1 Krokan, 6-1 K. A. Hundstad, 7-1 Tyldum, 8-1 T. Rafgård, 9-1 Øvensen, 10-1 Tyldum, 11-1 S. Andresen, 12-1 R. Kleiven, 13-1 Rafgård, 14-1 Øvensen, 15-1 Tyldum
Banens Beste: PA Consulting
Høydepunkt(er): Mange mål
Codling sport: E. Rolstad (keeper), T. Rafgård, G. Larsen, A. Krokan, S. Andresen, G. Jøingsli, E. Øvensen, K. A. Hundstad, P. C. Tyldum, R. Kleiven
Dommer: Ingen. Det ble spilt gentlemansfotball.
PA Consulting: Bra innsats, godt spill og ga aldri opp(!) tross en mann mindre.
Publikum: 1 (Yngvar). Entusiastisk og med en innsats som fotograf som ville gitt utmerkelsen BB dersom han hadde vært utpå banen.

Brakseier (men tidvis slett spill)
Codling sport fortsetter sin uavbrutte seiersrekke, og i går var det PA Consulting som fikk unngjelde. Men tross kalassifrene 15-1 var det mye å utsette på Codling. Og vi skylder også å gjøre oppmerksom på at PA spilte hele kampen med fem mot seks mann.

Codling sport - PA Consulting 15-1

Terningkast 3 Eriks salong - Codling sport: 2-4 (2-2)

12. mai 1999 kl. 20.30 Rommensletta 8-9

Mål: 1-0, 1-1 E. Rolstad, 2-1, 2-2 A. Krokan (str.), 2-3 Krokan, 2-4 K. A. Hundstad
Banens Beste: P. C. Tyldum
Høydepunkt: Krokans kjempemål fra midtbanen(!)
Codling sport:T. Rafgård (keeper 1. omgang), P. C. Tyldum (keeper 2. omgang), A. Krokan, S. Andresen, L. Christensen, K. A. Hundstad, E. Rolstad
Dommer: Innbyttere fra Eriks salong, samt konsensus. Fungerte ganske bra.
Eriks salong: Fair dømming og oppførsel. Litt irritasjon utover i kampen, men bare blide etterpå.

[Siden Lars drøyde så lenge med det offisielle kampreferatet denne gang, så nettansvarlig seg nødt til å skrive ett på egenhånd. Vi kan derfor bringe intet mindre enn to referater fra kampen.]

Moral og innsatsvilje
Kamputfallet må nok i det store og hele tilskrives Codlings umåtelige moral og innsatsvilje. Et Codlinglag som på papiret så svært sterkt ut, ble utover i annen omgang tvunget bakover på banen og hadde til tider nok med å forsvare seg.

Uten innbyttere var det umulig å få hvilt spillerne som pådro seg til dels alvorlige strekkskader. Rolstad ble parkert innenfor Salongens sekstenmeter på grunn av strekk i begge lår. Hans radius ble rett og slett innsnevret til ca. en meter alle veier. Tyldum måtte stå i mål i annen omgang på grunn av tilsvarende problemer, mens Krokan mistet en del av sin kreative styrke framover på grunn av strekk pådratt i et overilt løp etter en buss helgen i forveien.

Ikke desto mindre produserte Codling en bråte målsjanser og kunne ha vunnet med større siffer. Samtidig var Salongen upresise med sine framspill som stadig vekk havnet bak mållinjen utenfor rekkevidde av de røde og hvite, mens Tyldum gjorde en fabelaktig innsats når de likevel kom til sjanser. Et par av hans redninger kan måle seg med det aller ypperste fra inn- og utland. Det er mange som i dagene etter kampen undrer seg over at han ikke satset på en karriere innenfor tre stenger i stedet for å hengi seg til vanskeligere konstruksjoner på tegnebrettet. Det er Tyldums klassespill i annen omgang som kvalifiserte til bestemannsprisen denne gangen.

For øvrig må Andresens stopperspill framheves. Hans kollega J. Staam var stolt av ham, ikke minst fordi han spredte frykt i motstandernes rekker med sine kompromissløse inngrep. Dessuten hadde han noen drusere av noen langskudd. Krokan satte et straffespark usikkert i mål og hadde dagens scoring med et langskudd fra midtbanen.

All honnør til dommeren som ikke møtte opp og Salongen som løste dette problemet på en knirkefri måte. De dømte til og med straffe til Codling. I tillegg hadde de en egen kastdommer på banen som fikk gjennomslag for sin frustrasjon ved en anledning.

Ellers var det nok engang ting å rette på til neste kamp, stikkordsmessig dreier dette seg om å komme litt mer enn tre minutter før avspark, få varmet opp eldre legemsdeler (jf. skadene), og å prioritere laget framfor andre tvilsomme sysler som legevisitter til Vestlandet, se Enga tape på Bislet etc.

Spørsmålet mange stiller seg etter det svake oppmøtet er naturligvis om Codling er større på nett enn i virkeligheten. Dette bes dementert så raskt som overhode mulig.

Vant igjen!
Selv uten innbyttere og med 4 kilometer strekk i lysk og lår tok Codling nok en seier hjem. 4-2 ble sluttresultatet etter en kamp som ble preget av mange selforskyldte skader.

Codling var bare akkurat nok mann til å stable et lag på beina denne kvelden. Dypt savnet var Hærem, Øvensen og Fismen (hvor var dere hen, gutter?). Noen kom tidlig og varmet opp, og noen kom seint.

Frisørene tok frekt ledelsen 1-0, men Codling svarte kjapt med en lur ball fra Krokan til Rolstad som ikke gjorde noen feil fra kort hold og dundret ballen i nota. Igjen tok de finslepne saksene føringen i kampen. Balanse ble bragt i regnskapet da Krokan noe haltende satte inn et straffespark som ble idømt ved full konsensus etter at Andresen hadde blitt felt av Eriks keeper.

Men det var noe helt annet enn Eriks salongløver som etterhvert ble den største trusselen for Codling. En kombinasjon av dårlig oppvarming, svakt treningsgrunnlag, kaldt vær, ingen innbyttere og amoralsk oppførsel i ungdommen førte til at strekkskadene kom settende som spente fiolinbuer i konserthuset en tirsdags kveld.

Tyldum byttet bort strekkskaden sin i et par keeperhansker ved pause, og banet således veien for Rafgårds inntreden på den plassen der alle motstanderne har lært å frykte ham; hurtig og nådeløst oppi mannen sin - bakfra. Og Tyldum viste gode takter i buret med noen fantomredninger som ga ham utmerkelsen BB.

Krokan, også han med en strekkskade, viste at gutta duger selv i redusert tilstand. Et par skritt over midtstreken fyrte han løs et kanonskudd som smalt inn i den rettvinklede regionen over en forfjamset salongkeeper. Kampens desiderte højdare.

Rolstad, kjent for å fått nesten hele fjorårssesongen spolert på grunn av en lei strekk på baksiden låret, ville ikke være noe dårligere i år. Etter en liten strekk på baksiden av høyre lår i første omgang, fikk han den store strekken på baksiden av det venstre i andre. Og uten innbyttere var det lite annet å gjøre enn å stille seg opp som kjegle foran Eriks mål - til stor irritasjon fra salongknektene. Selv med to strekkskader og en dertilhørende hastighet som en middels korpulent Alexander L. Kielland på vei fra matbordet, ble Rolstad tett mannsoppdekket. Uvisst av hvilken grunn.

Hundstad tryget seiern da han kaldt og rolig satte ballen bak Erik etter et nydelig gjennomspill. Salong hadde noen farlige sjanser på slutten av kampen uten at Codlings seier egentlig var truet. Codling viste til tider god moral og innsats, men spillet som helhet var og ble noe under pari.

p.s. Andresen var tilbake både med kraftfotball og langskudd, og Christensen viste at han mente alvor med sin oppfordring om å skyte mye og ofte.

Røde

Terningkast 5 Codling sport - Softnet: 5-1 (3-0)

03. mai 1999 kl. 18.10 Voldsløkka 2

Mål: 1-0 P. C. Tyldum, 2-0 A. Krokan (str.), 3-0 E. Rolstad, 3-1 (str.), 4-1 Tyldum, 5-1 L. Christensen
Gult kort: Softnet
Banens Beste: A. Krokan
Codling sport: A. Fismen (keeper), A. Krokan, T. H. Sundgot, T. Rafgård, G. Jøingsli, L. Christensen, R. Kleiven, P. C. Tyldum, K. A. Hundstad, E. Rolstad
Dommer: Blåste vel mye
Softnet: Noe stygt spill, og et ondsinnet angrep på Kleivens ringfinger (brukket).

Codling sport tilbake i rampelyset!
Det var et meget kompetent lag som gikk på banen i seriepremieren 3. mai 1999. Codling sport feide all tvil til side og vant meget overbevisende 5-1 i sin første opptreden i 6. divisjon.

De som hadde trodd at Codling skulle bli en kasteball i høyere divisjoner fikk seg i går en nesestyver da laget som vi alle elsker utklasset en av forhåndsfavorittene til opprykk.

I følge dommeren holdt Codling god fjerdedivisjonsstandard, og fortsatt er potensialet for forbedring stort. Stikkordene er opp i mann din, møt ballen, ikke drible for mye og skyt så fort du får sjansen.

Gårsdagens bestemann blant mange gode var nok Dr. A. Krokanrull som viste utsøkt stopperspill og gode initiativ framover på banen. Ikke minst var hans hodespill på linje med det beste fra utlandet.

Ellers er det verdt å nevne keeper Dr. A. Fismen som ruvet aller bakerst og bare var truet av sine egne utkast.

Målene ble scoret av Pecotch (2), Eivind, Krokanrull (str.) og Lags. Softnets mål kom på en tvilsomt idømt straffe.

Codling sport - Softnet 5-1